Activiteiten Remonstranten


Kerkdiensten in aanpaste vorm in de Remonstrantse kerk

Zondag 28 juni, 10.30 uur, voorganger 
ds Antje van der Hoek

Zondag 5 juli, 10.30 uur, voorganger
ds Sigrid Coenradi

Zondag 12 juli, 10.30 uur, voorganger
ds Antje van der Hoek

U kunt tijdens de kerkdiensten meeluisteren 
via kerkdienst gemist.

 

Als u wilt deelnemen aan de diensten dan is opgave voor deze diensten verplicht. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar remondenhaag@hetnet.nl of te bellen met de administratie tel. 070-3250779.

 

 

 

Hebe deine Augen auf zu den Bergen

 

Op zondag 8 maart -toen we voorlopig voor de laatste keer nog gewoon zongen in de kerk- zong het Hoeksteenkoor in de dienst het ‘Hebe deine Augen auf’ uit het oratorium ‘Elias’ van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Ik vond op YouTube een prachtige uitvoering van de Regensburger Domspatzen. Voor mij persoonlijk een herinnering aan de tijd dat ik als student dit wereldberoemde koor vele malen live mocht horen in de kathedraal van deze mooie stad. Nu mogen we helaas niet meer zingen. Er is niets mis met mooie momenten van stilte in een dienst. En gelukkig mogen we nog wel luisteren naar de mooie, vertrouwde klanken van het orgel en de vleugel. Toch kijk ik persoonlijk uit naar het moment dat we allemaal weer mogen zingen en onze dienst afsluiten b.v. met de prachtige cantate van Bach ‘Nun danket alle Gott’ (om in de sfeer van mooie, Duitse muziek te blijven).

Het genoemde oratorium vertelt over de profeet Elija, maar het ‘Engelsterzett’ is duidelijk geïnspireerd door de woorden van psalm 121:
“Ik sla mijn ogen op naar de bergen, van waar komt mijn hulp?
Mijn hulp komt van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft. […]
Hij zal je voet niet laten wankelen.
Hij behoedt je voor alle kwaad, Hij waakt over je leven.”

 

Ds. Reinhold Pilipp

 

Muziek van Hans Jacobi 

 

Klaviermuziek van Bach, Pasquini, Telemann & Jacobi. De toelichtingen op de muziekstukken zijn in de video opgenomen:

  

https://youtu.be/CfqjIh8iFEM

 

Ik ben verrast dat mijn vorige lunchconcert zo goed beluisterd is. Veel positieve reacties en zo'n 180 hits op YouTube. Ik heb daarom besloten dit concert als een benefietconcert te beschouwen. Ik zal het aantal hits converteren naar een redelijk geldbedrag, en dat schenken aan het Rode Kruis. Namens alle thuisblijvers en afstandhouders.

 

Met vriendelijke groet,

Hans Jacobi

 

 

 

Vrijzinnig in Wassenaar

Elke zondag, live om 10.30 uur te beluisteren via vrijzinniginwassenaar.nl

 

Afgelopen zondag was Alexander Schimmelpenninck te horen als interviewer bij 'Vrijzinnig in Wassenaar'.

 

Op zondag 25 juni is de kennismaking met Evert Schneider, die een week later host is van het programma.

 

Zondag 28 juni Wil je weten waarom 'God roept ons broeders tot de daad' het favoriete lied is van Evert Schneider? Luister dan naar 'Vrijzinnig in Wassenaar'. Tom Mikkers verzorgt de overdenking en er is live muziek door Hero de Boer.

 

Zondag 5 juli Jan Tom Schneider werd geboren in Wamena, in het voormalig Nederlands Nieuw-Guinea op 22 juni 1961. Door de Protestantse Kerk in Nederland is hij aangesteld voor buitengewone werkzaamheden als geestelijk verzorger bij de krijgsmacht, in zijn geval bij de Koninklijke luchtmacht. Hij werkte in het pastoraat in de sloppenwijken van Buenos Aires in 1986, waarna hij jeugdpastor werd in de Kloosterkerk in Den Haag van 1987-1990. Hierna begon zijn loopbaan als predikant bij de krijgsmacht. Jan Tom Schneider wil mensen verbinden, ondanks verschillen, ondanks leeftijd, ondanks verschillende levensovertuigingen.

Een nieuwe boodschap laten opdoemen uit oude verhalen, daar gaat het hem om. Dit keer is er live muziek door Elly Rote.