Extra nieuws uit de Hoeksteen


18 mei 2020  (zie het laatste aangeboden orgelconcert van 1 juni 2020 onderaan deze reeks)

 

Beste mensen,

Graag bied ik opnieuw een klein lunchconcert aan, met orgelmuziek vanuit de Remonstrantse kerk in Den Haag. De diensten zijn nog steeds niet hervat, op een enkele streaming na. En als de diensten hervat worden, is het maar de vraag of het hygiënisch is om met elkaar te gaan zingen...

Net als de meesten van ons kom ook ik de tijd door met projecten. Ik heb zelfs in jaren niet zoveel tijd gehad om heel basaal aan techniek te werken. Dit concertje draait daarom vooral om speelplezier. Met muziek van Bach en van mijzelf. En een vederlicht eerbetoon aan mijn oud leermeester Nico Verrips. Ik hoop dat het bij u net zoveel luisterplezier opwekt.

 

https://youtu.be/9Oj8bFDNxhw

 

Met vriendelijke groet,

Hans Jacobi

 

25 mei 2020

Beste mensen,

Graag bied ik u opnieuw een lunchconcert aan, als ontspanning in moeilijke tijden. Met dit concertje loop ik alvast vooruit op de dienst van Pinksteren. Deze dienst zal komende zondag gestreamd worden via het bekende internetkanaal. 

Dit is tevens de op een na laatste video die ik aanbied, althans in deze vorm. Binnenkort zullen immers de kerkdiensten weer hervat worden, in welke vorm dan ook. De lunchconcerten waren een mooie 'pilot' om muziek en tekst met elkaar te combineren. Ik hoop en verwacht dat er andere vormen van videopresentaties uit voort zullen vloeien, ter ondersteuning van de reguliere kerkelijke activiteiten. Muziek en poëzie drijven COVID-19 niet de wereld uit. We kunnen echter wel naar een tegenwicht zoeken.

Ik hoop dat u net zo van deze lunchconcerten hebt genoten als ik zelf, met het inspelen en voorbereiden.

 

https://youtu.be/is5wdbmT3a8

 

Met vriendelijke groet,

 Hans Jacobi

 

 

01-06- 2020

 

Beste mensen,

 

 

 

Volgende week worden de kerkdiensten van remonstrants Den Haag hervat. Weliswaar onder allerlei restricties, maar toch. Daarmee komt er ook een eind aan de lunchconcerten die ik tijdens de lockdown heb aangeboden.

 

 

 

Het laatste concertje brengt ons terug naar de tijd toen wij van dit alles nog geen idee hadden. Dezelfde muziek klonk namelijk ook op 6 januari 2019, toen er tijdens de dienst stil werd gestaan bij mijn 25-jarig jubileum. Ik heb toen een eigen orgelsuite gespeeld, die geïnspireerd is door de gevangenisbrief van Oscar Wilde (De profundis). De teksten hebben betrekking op de schoonheid van de natuur en de bloemen en het verlangen naar de lente. U kunt in de videoclip de betreffende teksten meelezen.

 

 

https://youtu.be/kvs_NSX64L4

 

 

 

Ik hoop u binnenkort weer te ontmoeten in de kerk aan de LvM. Weliswaar op afstand, maar toch.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Hans Jacobi