· 

THOMAS, APOSTEL EN REIZIGER IN INDIA

 

THOMAS, APOSTEL EN REIZIGER IN INDIA

 

 

 

Lezing met diapresentatie door drs. Katrijne Bezemer.  De apostel Thomas is bij velen bekend als de ‘ongelovige Thomas’. Desondanks of juist daardoor is deze leerling van Jezus zeer geliefd. Van Thomas werd verteld dat hij naar het Oosten trok, naar India, en daar het christendom verspreidde. Tegelijkertijd wordt hij ook gekoppeld aan het oude Edessa, het huidige Urfa. Portugese missionarissen waren in de 16e eeuw verbijsterd toen zij in India de kerken van de Thomas-christenen aantroffen. Behalve de Bijbel zijn er andere bronnen over Thomas zoals het bekende Evangelie van Thomas. Oude teksten die nieuwe informatie bieden. Waarom wordt Thomas daarin diverse malen ‘de tweeling’ van Jezus genoemd? Wat doceerde Thomas aan zijn leerlingen? Hoe kwam hij in India terecht?

 

Woensdag 21 augustus 20.00 uur tot 21.45 uur  

 

Toegang gratis, hapje en drankje na afloop

 

De Hoeksteen, Rozenboomlaan 119, Voorburg